Értesítések

Kedves Fiatalok, Kedves Olvasók!

Nagy örömmel jelentkezünk az új folyóirat – a Fiatal műszakiak különszáma – első kiadásával, mely a Műszaki Szemle keretén belül jelenik meg. A folyóirat új publikációs lehetőséget biztosít diákok, doktoranduszok és olyan fiatalok számára, akik még nem rendelkeznek doktori címmel.

A folyóirat létrehozását, valamint az első számok megjelenését a Petőfi Kulturális Ügynökségnél elnyert pályázat biztosítja. A különkiadás a tudományos folyóiratok online közzétételére kifejlesztett rendszerben – Open Journal Systems (OJS) – valósul meg, így a kereső robotok számára a tartalom indexelésével biztosított a tudományos cikk világhálón való „láthatósága”.

A folyóirat szerkesztősége fontosnak ítéli a még tanuló, de már kutatómunkával is foglalkozó fiatalok számára, hogy elsajátítsák a tudományos eredmények közlésének módszertanát, mely rendkívül fontos a szakmai felkészülésben. A diák-platform létrehozása hiánypótló, eddig ilyen közlési lehetőség magyar nyelven nem állt az egyetemi hallgatók rendelkezésre.

A publikálás feltételei, valamint a tartalmi elvárások a https://fiatal-muszakiak-kulonszama.emt.ro/ honlapon olvashatóak. Az elfogadott publikációk 1-3 hónapon belül jelennek meg.

Meggyőződésünk, hogy a projektnek köszönhetően megvalósult egy olyan fejlesztés, amely hozzájárul a magyar nyelvű műszaki oktatás minőségi javításához, valamint a fiatalok szakmai sikereihez.

 Várjuk a cikkeket!

A folyóirat szerkesztőbizottsága