Információk

Jelen publikációs lehetőség  a MŰSZAKI SZEMLE tudományos folyóiratkülönszámaként jött létre, és a fiatal műszakiak tudományos eredményeinek magyar nyelvű közlését teszi lehetővé.

ISSN 2458-0201

 • Kik publikálhatnak?
  Egyetemi hallgatók, mesteri és doktori képzés résztvevői, illetve egyetemet végzett fiatal mérnökök, akik még nem rendelkeznek doktori
  címmel..
 • Tartalmi elvárások
  Államvizsga-dolgozatok, magiszteri disszertációk, diákköri kutatások eredeti eredményeinek 6-8 oldalas átdolgozásai, cikk formájában.
  A tudományos cikkek összeállításánál ezt a sablont kérjük használni.
 • A publikálás feltételei
  a hallgatóknak a dolgozataikban fel kell tüntetniük a tudományos munkát irányító egyetemi oktató nevét, valamint rendelkeznie kell tanára nyilatkozatával, ezáltal is biztosítva a vezető hozzájárulását az eredmények közléséhez. 
  A formai elvárások betartása: a beküldött cikkek meg kell feleljenek a fent linkelt sablonban feltüntetett követelményeknek.
 • A publikálás jelentősége
  A folyóirat szerkesztősége fontosnak ítéli, hogy a még tanuló, de már kutatómunkával is foglalkozó fiatalok elsajátítsák a tudományos eredmények közlésének módszertanát. A diákplatform létrehozása hiánypótló, eddig ilyen közlési lehetőség magyar nyelven nem állt az egyetemi hallgatók rendelkezésére. A diákfelület működtetése a tudományos folyóiratok online közzétételére kifejlesztett rendszerben (OJS) valósul meg, így a keresőrobotok számára optimalizált tartalom indexelésével biztosított a tudományos cikk világhálón való kellő „láthatósága”. A szerzők a közölt tudományos eredményeiket felhasználhatják a további szakmai előmenetelük során.

Az elnyert projekt által biztosított első két szám 2022. február 1. – április 30. közötti időszakban jelenik meg. A további számok megjelenése a beküldött cikkek függvényében történik.

A projekt plakátja letölthető itt.