Műszaki Szemle - Fiatal műszakiak különszáma

Új publikációs lehetőség fiatal műszakiak tudományos eredményeinek magyar nyelvű közlésére

Authors

  • EMT

Keywords:

Új publikációs lehetőség, fiatal műszakiak, tudományos eredmények, publikáció

Abstract

A hallgatók publikációs lehetőségére kialakított felület
MŰSZAKI SZEMLE tudományos folyóirat Fiatal műszakiak különszáma formájába jön létre. ​​​https://ojs.emt.ro/index.php/muszaki_szemle-kulonszam

  • Kik publikálhatnak?
    Egyetemi hallgatók, mesteri és doktori képzés résztvevői, illetve egyetemet végzett fiatal mérnökök.
  • Tartalmi elvárások
    Államvizsga-dolgozatok, magiszteri disszertációk, diákköri kutatások eredeti eredményei.
           A tudományos cikkek összeállításánál ezt a sablont kérjük használni.
    A nemzetközi folyóiratokban megjelent jelentős szakmai közlemények magyar nyelvű összefoglalója  szerzői beleegyezéssel. 
           A fordítást tartalmazó cikkek összeállításánál ezt a sablont kérjük használni.
  • A publikálás feltételei
    a hallgatóknak a dolgozataikban fel kell tüntetniük a tudományos munkát irányító egyetemi oktató nevét, ezáltal is biztosítva a vezető hozzájárulását az eredmények közléséhez.
    a formai elvárások betartása: a beküldött cikkek meg kell feleljenek a https://emt.ro/node/487 linken feltüntetett követelményeknek.
  • A publikálás jelentősége
    A folyóirat szerkesztősége fontosnak ítéli, hogy a még tanuló, de már kutatómunkával is foglalkozó fiatalok elsajátítsák a tudományos eredmények közlésének módszertanát. A diákplatform létrehozása hiánypótló, eddig ilyen közlési lehetőség magyar nyelven nem állt az egyetemi hallgatók rendelkezésére. A diákfelület működtetése a tudományos folyóiratok online közzétételére kifejlesztett rendszerben (OJS) valósul meg, így a keresőrobotok számára optimalizált tartalom indexelésével biztosított a tudományos cikk világhálón való kellő „láthatósága”. A szerzők a közölt tudományos eredményeiket felhasználhatják a további szakmai előmenetelük során.

Az elnyert projekt (FIT-SN-2021-0042) által biztosított első két szám 2022. február 1. – április 30. közötti időszakban jelenik meg. A további számok megjelenése a beküldött cikkek függvényében történik.

References

Downloads

Published

2022-04-20