Egy MÚZEUM születése

The birth of a museum

Authors

  • Sándor VERDES

Keywords:

víz, folyadékok, áramlástan, oktatás, múzeum

Abstract

The short lecture is not, as usual, a problem-soving presentaion but we hope that despite of this it is not out interest. If we take seriously the role of our mission the topic belongs to the activity of engineering tasks: making the world better. The paper summerises the birth of the idea of VÍZ-MÚZEUM (AQUA-MUSEUM) and the first steps. We hope that the descendants 5-10 year later will apply again for a presentation to make publicity of the success achieved during that period of time. ellenére

Kivonat

Előre kell bocsátani, hogy nem a konferencia-sorozat megszokott színvonalát követő, szigorú értelemben vett szakmai előadásról van szó. Bár, ha komolyan vesszük a küldetést, ez a megközelítés legalább annyira fontos része a szakmai életnek, mint egy mérnöki feladat megoldása. Az előadás összefoglalja a VÍZ-MÚZEUM (AQUA-MUSEUM)) ötletének keletkezését és az első lépéseket. Reméljük, hogy az utódok 5-10 év múlva újra jelentkezni fognak előadásra, hogy ismertethessék az eltelt idődőszak eredményeit.

References

https://birosag.hu/civil-szervezetek-nevjegyzeke (2020. 02.07.)

https://www.budapestwatersummit.hu (2020. 02.05.)

VERDES Sándor: „A mérnök is ember ...” Humán elemek fontossága a műszaki képzésben (OGÉT 2017, 2017. április 27-30. Kolozsvár)

Downloads

Published

2020-04-16

Issue

Section

B. szekció - Általános gépészet