A menü, mint pedagógiai módszer alkalmazása a kémia oktatásában

The menu pedagogical method in chemistry education

Authors

  • SZŐCS Eszter
  • SÓGOR Csilla

Keywords:

menu method, choice, motivation, personalized education, /, menü módszer, választás, motiváció, személyre szabott oktatás

Abstract

The purpose of the lecture is to present the application possibilities of the menu-based pedagogical method in the teaching of chemistry. This technique allows students to choose their learning method, promoting engagement, personalization and the development of critical thinking. We have compiled three sample menus that contain different activities in line with the current curriculum objectives. Quantitative and qualitative data shows that learning menus have a positive effect on student achievement, engagement and internal motivation. The study contributes to the teaching of chemistry, showing the effectiveness of the menu-based teaching method and providing a practical guide for teachers. By incorporating choice and personalization, educators can create a dynamic and student-centered learning environment in chemistry classes.

ÖSSZEFOGLALÓ

Az előadás célja a menü alapú tanítási módszer alkalmazási lehetőségeinek ismertetése a kémia oktatásában. A menü pedagóiai módszer lehetővé teszi a diákok számára, hogy tanulási módszert válasszanak, elősegítve ezzel a bevonódást, a személyre szabást és a kritikus gondolkodás kialakulását.  Három példa menüt állítottunk össze, amelyek különböző tevékenységeket tartalmaznak, az érvényben lévő tantervi célokkal összhangban. A mennyiségi és minőségi adatok azt mutatják, hogy az tanulási menük pozitív hatással vannak a diákok eredményeire, bevonódására és motivációjára. A tanulmány hozzájárul a kémia oktatásához, bemutatva a menü alapú tanítási módszer hatékonyságát és gyakorlati útmutatót nyújtva a pedagógusok számára. A választás és személyre szabás beépítésével a pedagógusok dinamikus és diák-központú tanulási környezetet teremthetnek a kémia órákon.




Downloads

Published

2023-10-23

Issue

Section

III. Szekció-előadások: Oktatás–módszertan /III. Section Presentations: Education–Methodology